...

Turizm Araştırmaları Enstitüsü

Turizm Araştırmaları Enstitüsü’nde Turizm Rehberliği Tezsiz Tüksek Lisans Programı Açıldı
21/08/2023

Turizm Araştırmaları Enstitüsü, turizm sektörünün gereklilikleri doğrultusunda milli değerlere önem veren, nitelikli, analitik düşünme beceresine sahip, yapıcı eleştirilerle çözüm odaklı yaklaşımları benimseyen araştırmacılar yetiştirmenin yanı sıra, turizm sektörünün ihtiyacı olan alanlarda gerekli araştırmaları yaparak aydınlatıcı bilgiler sunmaktır.

Ayrıca, turizmin sürdürülebilirlik yaklaşımını esas alarak sektörün ihtiyaçlarının ve sorunlarının çözümü için bilgi üretmenin yanında turizm sektörünün geleceğini planlayarak sektörün gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Turizm Araştırmaları Enstitüsü, turizm endüstrisinin ihtiyaç duyacağı turizm rehberliği ile ilgili bilgiyi, tecrübeyi ve mesleği yaygınlaştırmayı hedeflemektedir.

Birimimiz tarafından başvurusu yapılan ve YÖK tarafından kabul edilen "Turizm Rehberliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı'nın" duyurusunu yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Enstitü olarak, başta bölgenin olmak üzere ülkemizin nitelikli rehber ihtiyacını karşılayarak programın nihai hedefine ulaşmasını arzulamaktayız. Turizm Rehberliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı; öğrencilerine ülkemizin sahip olduğu doğal ve kültürel çekiciliklerini doğru ve nitelikli bir şekilde aktarma fırsatı sunmaktadır. Ayrıca, bu çekiciliklerin turizm kapsamında değerlendirmesi yapılarak birçok destinasyonun gelişmesine imkân sağlayacağı açıktır.

Kabul edilen bu programın başvuruları 21-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak olup https://ubys.nevsehir.edu.tr/AIS/ApplicationForms/Home/Index?apptype=2 adresi üzerinden çevrim içi olarak başvurular alınacaktır.

Başvuru koşullarına ilişkin bütün bilgiler, https://tae.nevsehir.edu.tr/tr/39913 adresinde mevcut olup, şartları sağlayan tüm adayları güçlü bir kadro ile bekliyoruz.